Hôrster Beer Brouwers brouwt diverse speciaalbieren met eigen geteelde hop uit Horst aan de Maas! Van blond bier tot tripel, van speciaalbier met zoethout en tijm tot bier met ‘muisjes’. 

Onze speciaalbieren

VERREKTE VLAEGEL
Tripel bier

WILDEN BIËST
Blond bier

ZWOARE REMMEL
Quadrupel bier
(tijdelijk niet leverbaar)

WINTERBEER
Gelimiteerd speciaalbier met zoethout en tijm
 (tijdelijk niet leverbaar)

STOUTE STREKEL
Russian Imperial Stout bier
(tijdelijk niet leverbaar)

KLEINE KROÊKESTOP
Geboortebier: blond bier met muisjes
(tijdelijk niet leverbaar)

Wat is er zo speciaal aan onze speciaalbieren?

VERREKTE VLAEGEL

“Verrekte Vlaegel” is een krachtige tripel van hoge gisting. De trilogie van eigen geteelde Hôrster Hop geeft ‘t verrekte vlaegel-bier zijn mooie bitterheid. Licht kruidig met verfijnde fruitige aroma’s is dit een fris doordrinkbaar bier dat bij elke gelegenheid past.

WILDEN BIËST

Wilden Biëst” is een blond bier gebrouwen met wilde hop.

De hop is zorgvuldig geoogst in de Kasteelse Bossen/Kasteelpark ter Horst afgelopen september en direct verwerkt in het bier. Door het gebruik van verse hop gaan er minder smaken verloren en proef je puur natuur, dus Wilden Biëst.

OAVEND ZUNKE

Een ondergaande zon, een prachtig rode gloed. Dit inspireerde ons om een rood gekleurd Oavendzunke bier te brouwen waar je even voor gaat zitten. Ideaal voor een gelegenheid als dit. Heerlijk om de dag door te nemen en lekker van te genieten.

Deze bière de garde ambrée is een wat onbekende bierstijl die z’n oorsprong vindt in Frankrijk, waar eten en drinken essentieel zijn in ’t bourgondische leven. Typerend voor dit Oavendzunke-bier.

WAERSE WITTE

Waerse Witte is een bier van hoge gisting. Dit bier is een echte dorstlesser. Lichtzoet. Fris van smaak. Ongefilterd. Neem maar gauw nog een slok Waerse Witte-speciaalbier.

ZWOARE REMMEL

Zwoare Remmel” is een quadrupel. Een zwaar bier met karakter. Een donkerder bier om van te genieten en vooral rustig te drinken. Een beetje zoet met subtiele smaken van donkere mouten. Ga ervoor zitten. Ruik, proef en ervaar… Zwoare Remmel-bier.

WINTERBEER

Ons “winterbeer” is een speciaalbier voor de donkere maanden. Deze gelimiteerde editie is gebrouwen speciaal met zoethout en tijm uit eigen tuin.

Met een alcoholpercentage van slechts 6,3% is dit bier een licht doordrinkbaar bier, met toch wat winterse zoete Winterbeer smaken.

STOUTE STREKEL

Ons zwaarste bier van smaak en kracht: De “Stoute Strekel“.

De aanwezigheid van gebrande en donker geroosterde mouten zorgen voor subtiele smaken van koffie en chocolade. De “Stoute Strekel” is een echt bier om van te genieten. De 10% alcohol zorgt voor een verwarmend gevoel. Geen bier om weg te kauwen, zoals sommige andere stout-bieren, maar perfect in balans. Wij categoriseren dit bier dan ook als Russian Imperial Stout.

KLEINE KROÊKESTOP

Allemaal kennen we beschuit met muisjes.
Wij zijn van mening dat een geboorte iets belangrijks is, en daar moet op geproost worden, met iets speciaals. Dit bier is speciaal samengesteld voor het vieren van de geboorte van een baby, een “kleine kroêkestop”. Bier gemaakt met o.a. geboortemuisjes.

De naam kleine kroêkestop is in de regio Horst een benaming voor een kleine jongen/meisje. Vrij vertaald: kleine spruit.
Dit blond bier met muisjes is voor ’t eerst gedronken bij de geboorte van onze eigen zonen, de volgende generatie Brouwers.

Speciaalbieren van Horster Beer Brouwers
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial